×

Error

Could not load feed: http://www.wk-voetbal.nl/feed/

Vier spelers blijven voorlopig in Nederland

Vier spelers gaan niet mee op trainingskamp naar de Algarve. "Jong Oranje is net zo belangrijk als het Nederlands elftal", liet bondscoach Louis van Gaal weten.

"Zij moeten een heel belangrijke EK kwalificatiewedstrijd tegen Schotland spelen en daarna nog tegen Luxemburg", sprak Van Gaal. "Dus die spelers komen er later bij. Als wij ze kiezen."

"Het gaat om Tonny Vilhena, Jean-Paul Boëtius, Karim Rekik en Quincy Promes. Die laatste drie heb ik vanavond nog nodig, anders kon ik geen 11 tegen 11 spelen op de training. Daarna kunnen zij dan bij Jong Oranje spelen, als de coach daar voor kiest. Zo maak ik Jong Oranje ook sterk."

De vier hoeven niet bang te zijn dat ze uit beeld raken als van de rest volgende week met van Gaal op trainingskamp gaat naar Portugal.

"Tegen Jong Schotland kunnen zij een plaats bij de 23 verdienen. Het maakt niet uit of ze bij mij trainen of bij Jong Oranje. De vijf buitenlandse internationals die er nog bij komen, worden vergeleken met de spelers van Jong Oranje. Ik heb tot 2 juni de tijd om die keuze te maken. Het is een afvalrace."