×

Error

Could not load feed: http://www.wk-voetbal.nl/feed/

Nederland vs Wales

De wedstijd van morgenavond is de zevende ontmoeting van Nederland en Wales op het voetbaltoneel. Daarvan waren er vier voor een WK kwalificatie en wordt dit dus de derde vriendschappelijke wedstrijd. Nog nooit werd er gelijk gespeeld of verloren.

Op 14 september 1988 was het de eerste keer dat Nederland en Wales elkaar ontmoeten op het voetbalveld. De wedstrijd werd gespeeld in het Olympisch Stadion in Amsterdam waar 58000 toeschouwers zagen hoe Ruud Gullit in minuut 83 het enigste doelpunt van de wedstrijd maakte. Deze wedstrijd werd gespeeld om zich te kwalificeren voor het WK van 1990.

De grootste overwinning werd behaald in Eindhoven op 9 november 1996. Deze wedstrijd werd met 7-1 gewonnen, met onder meer twee doelpunten van Dennis Bergkamp. Deze wedstrijd werd gespeeld in het kader van de WK kwalificatie van 1998.

De laatste keer dat er tegen Wales werd gespeeld was een vriendschappelijke wedstrijd op 1 juni 2008.  In de Rotterdamse Kuip zagen 49000 toeschouwers hoe Nederland met 2-0 won door doelpunten van Robben en Sneijder.