×

Error

Could not load feed: http://www.wk-voetbal.nl/feed/

Oranje naar volgende ronde

Nu Chili ook van Spanje heeft gewonnen is Oranje zeker van de volgende ronde. Het gaat er alleen nog om wie er eerste of tweede in de groep wordt.

Nederland kon in de eerste helft geen vuist maken tegen de aanval van de Australiërs. Er werd veel balverlies geleden en pases kwamen niet aan. Geheel tegen de verhouding in scoorde Robben in de 20ste minuut. Nog geen minuut later schoot Cahill voor de Aussies tussen de palen. Zo gingen beide ploegen met een gelijkspel de rust in.

In de tweede helft werd van systeem veranderd, en werd het Hollandshe Schoolvoetbal gespeeld oftewel het 4-3-3 systeem. Toch werd er nog steeds veel balverlies geleden en kreeg Nederland in de 54ste minuut ook nog een onterechte penalty tegen, die benut werd door Jedinak. Na dit doelpunt kon Oranje iets meer grip op de wedstrijd krijgen wat in de 58ste minuut resulteerde in een doelpunt van Van Persie. Depay kon 10 minuten later, voor de 43.000 aanwezige toeschouwers, nog een prachtige goal van afstand maken. Met de eindstand van 2-3 en de winst van Chili op Spanje staat Nederland in de volgende ronde.