×

Error

Could not load feed: http://www.wk-voetbal.nl/feed/

Zwitserland naar achtste finale met hattrick

Zwitserland moest winnen van Honduras om de achtste finale te halen. Daarbij waren de Zwitsers ook afhankelijk van Frankrijk die minimaal gelijk moest spelen tegen Ecuador.

Terwijl Honduras probeerde de bal zoveel mogelijk in de ploeg te houden kon Zwitserland proberen te counteren wat al snel resulteerde in een doelpunt. In de zesde minuut schoot Xherdan Shaqiri een prachtige bal in de kruising. De Zwitsers bleven het beste van het spel houden en zo kon Shaqiri in de 31ste minuut na een briljante pas van Drmic nogmaals scoren.

Terwijl Honduras toch ook wat kansen krijgt in de tweede helft blijft Shaqiri gevaarlijk voor het doel van de Honduresen. In de 71ste minuut zien de 40.000 toeschouwers hoe Drmic weer een perfecte pas geeft die Shaqiri makkelijk af kan ronden.

De wedstrijd Frankrijk vs Ecuador bleef steken op 0-0. Dit betekent dat Frankrijk en Zwitserland zich op kunnen maken voor de achtste finale, waar Zwitserland het op zal moeten nemen tegen Argentinië en Frankrijk zal moeten proberen Nigeria te bedwingen.