×

Error

Could not load feed: http://www.wk-voetbal.nl/feed/

Brazilië vs Colombia

Voor Brazilië en Colombia vindt tijdens dit WK de 26ste ontmoeting plaats. De laatste keer dat Colombia won van de Gele Kanaries is al weer 23 jaar geleden.

De eerste interland vond plaats in de nadagen van de tweede wereldoorlog tijdens de Copa America in Chili. Op 21 januari 1945 won Brazilië met 3-0 van Colombia. In het stadion Nacional Santiago woonde 60.000 toeschouwers deze wedstrijd bij.

De grootste overwinning boekte Brazilië op 24 maart 1957. Tijdens de Copa America in Peru wonnen de Brazilianen met 9-0 de wedstrijd. Vijf doelpunten werden gescoord door de legendarische voetballer Evaristo.

13 juli 1991 wist Colombia de laatste keer te winnen van de Brazilianen. Tijdens de Copa America in Chili zagen 19.000 supporters hoe de Colombianen met 2-0 wonnen.

De laatste vier wedstrijden werden allemaal gelijk gespeeld. Het vorige duel dat de twee landen tegen elkaar speelde eindigde in 1-1 met een doelpunt van Neymar. Dit was een vriendschappelijke wedstrijd die werd gespeeld voor 39.000 toeschouwers in het stadion van de New York Giants.