×

Error

Could not load feed: http://www.wk-voetbal.nl/feed/


Alcoholverbod Maracanã stadion

Rio's burgemeester Eduardo Paes heeft voor tijdens het WK een alcoholverbod aangekondigd rond het Maracanã stadion. Het verbod geld voor 10 straten rondom het stadion. Het moet ingaan op een wedstrijddag van 2 uur voor tot 2 uur na de wedstrijd. Bij de eigenaren van de getroffen café's en winkels heerst moedeloosheid vooral omdat de Fifa in het stadion wel alcohol mag schenken.

Paes liet weten dat hij de feestvreugde niet wil bederven en dat er feesten in de stad worden georganiseerd, waar de wedstrijden op grote schermen zijn te volgen. Ook zijn er tijdens het WK 3 stedelijke feestdagen in het leven geroepen. Deze feestdagen zijn van kracht op 18 en 25 juni vanaf 12.00 uur en op 4 juli de gehele dag.  De andere 4 speeldagen zijn op zondag waardoor geen verdere maatregelen nodig zijn.

Volgens Paes zullen er veel toeristen komen. Dus sprake van omzetverlies of zelfs economische schade zal er niet zijn. Ongeveer 56 procent van de verkochte kaarten voor wedstrijden in het Maracanã is aan buitenlanders verkocht. Alle wedstrijden in Rio zijn al enige tijd uitverkocht, waardoor zo'n 560.000 bezoekers kunnen genieten van de wedstrijden in de volledig verbouwde voetbaltempel.

De burgemeester van de miljoenenmetropool had nog een handige tip, voor mensen die een wedstrijd in Rio bezoeken: Hotels of reisbureau's mogen geen reizen aanbieden met transfer naar het stadion. Reizen vanaf bijvoorbeeld het hotel naar het stadion is alleen mogelijk met het openbaar vervoer. Voor het overig verkeer zullen de toeganswegen naar het stadion afgesloten zijn.